Adviseur onderwijs en kwaliteit in Raalte

Ben jij een onderwijsmens in hart en nieren en kun jij de kwaliteitscultuur in onze school verder versterken? Ben je alert op mogelijke risico’s op het gebied van kwaliteit en durf je deze aan te kaarten? En kun je het gesprek over onderwijskwaliteit en kwaliteitscultuur faciliteren? Wij zijn op zoek naar een bevlogen en proactieve adviseur onderwijs en kwaliteit met een onderzoekende houding.

Jouw verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de gehele schoolleiding en de teacher-leaders op het gebied van de kwaliteitscultuur. Dat doe je onder meer door zowel Carmel College Salland breed als binnen de teams de kwaliteitsstructuur te borgen in een cyclische werkwijze die samenvalt met beleidsontwikkeling en onderwijsontwikkeling op de locaties. Je voert daartoe de volgende kerntaken uit: 

  • Initiatief nemen bij het (verder) ontwikkelen van het systeem van kwaliteitszorg;
  • Ondersteunen bij het verder versterken van de kwaliteitscultuur;
  • Gevraagd en ongevraagd advies geven (strategisch, tactisch en uitvoerend);
  • Genereren en analyseren van managementinformatie m.b.t. (passend) onderwijs;
  • Monitoren van voortgang via bijvoorbeeld het uitvoeren van audits of doen van kwaliteitsonderzoeken;
  • Signaleren van mogelijke risico’s t.a.v. de onderwijskwaliteit en het informeren daarover aan de schoolleiding;
  • Beantwoording van vragen: wet- en regelgeving, procedures, DUO, inspectie en voorbereiden van inspectiebezoeken;
  • Adviseren over de kwaliteit van wettelijke documenten (schoolplan, schoolgids, jaarplan, examenreglement, PTD en PTA) en deze congruent maken met het cyclisch werken; 
  • Voorbereiden van de ‘horizontale dialogen’ die de scholen voeren in het kader van de kwaliteitscyclus;
  • Participeren in het netwerk kwaliteitszorg van de Stichting Carmelcollege. 

Binnen CCS werken we cyclisch, ontwikkelgericht en volgens het principe van gedeeld leiderschap. Je ondersteunt de collega's bij het monitoren en borgen van de in gang gezette onderwijsontwikkelingen door mee te denken over de ontwerpeisen voor goed onderwijs en te volgen of in gang gezette onderwijsontwikkeling het beoogde resultaat oplevert. 

Kwaliteitsborging vraagt om telkens beelden op te halen en daarmee in de dialoog te bepalen of deze bevestigen dat je in de gewenste richting beweegt. Je ondersteunt de collega's bij het evalueren van hun onderwijs en geeft adviezen hoe ze dit kunnen verbeteren. Je checkt of die kwaliteit voldoet aan de kaders van de inspectie. Jij hebt een belangrijke rol als het gaat om Formatief handelen. Daarnaast help je om te zorgen dat we voldoen aan onze eigen aspecten van kwaliteit. Je licht bijvoorbeeld door jou gemaakte rapportages toe, brengt mogelijke risico’s in kaart en je ondersteunt bij het uitvoeren van de PDCA-cyclus.

Jouw profiel 

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en aantoonbare affiniteit en ervaring met kwaliteitszorg. Je bent inhoudelijk sterk, maar ook goed in staat procesmatig te denken. Je beschikt over goede ICT-vaardigheid en hebt gedegen kennis van Excel. Daarnaast heb je ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek.

Je vindt het leuk om zaken uit te zoeken en bent een teamplayer, die draagvlak creëert, tegengestelde belangen kan overwinnen en resultaten weet te bereiken. Het is een uitdaging voor je om cijfermatige analyses te maken, maar ook om voorstellen te doen hoe je deze analyses kunt omzetten in acties, deze kunt implementeren en om collega’s daarbij te betrekken. Je bent niet alleen procesmatig sterk maar inhoudelijk ben je goed op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen op het gebied van onderwijskwaliteit.

Tot slot heb je een proactieve werkhouding, kunt goed luisteren, doorvragen, analyseren en samenwerken. Ook mooi meegenomen is je gevoel voor humor.

Jouw werkplek 

Carmel College Salland in Raalte is een brede scholengemeenschap met meer dan 2.400 leerlingen en ruim 300 medewerkers. Een school waar volop mogelijkheden zijn om in gezamenlijkheid verder te bouwen aan het onderwijs. We bieden praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo en vwo-plus. 

Het onderwijs is georganiseerd in teams. Elk team heeft een eigen domein in een deel van de school. Dit heeft als voordeel dat de leerlingen in een overzichtelijke en vertrouwde omgeving werken, waar ze gezien en gekend worden. De teamleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het pedagogisch-didactisch klimaat en de begeleiding van de leerlingen, uiteraard onder leiding van de teamleider. Op deze wijze kunnen wij leerlingen optimaal begeleiden bij hun ontwikkeling.  
 
De school maakt onderdeel uit van de Stichting Carmelcollege, een bestuur met 13 instellingen voor voortgezet onderwijs, verspreid door Nederland. Het bestuursbureau van de Stichting ondersteunt de instellingen op diverse beleidsterreinen (onderwijs, kwaliteit, personeel, communicatie, facilitair).

Ons aanbod 

Wij bieden een interessante, parttime functie van 0,5 – 0,8 fte in een uitdagende omgeving met leuke collega’s. Bij deze uitdagende functie hoort een passende beloning. Het salaris bedraagt maximaal 5.006 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige baan. Het betreft een tijdelijk aanstelling met uitzicht op vast. 

Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis. 

Carmel College Salland maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid en een groot netwerk. 

Meer weten? 

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Stefanie Geerdink, Directeur Bedrijfsvoering beantwoordt deze graag. Zij is te bereiken via 0572 – 34 85 00. 

Reageren 

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.

Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Maximaal 5.329,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 11). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.