Beleidsmedewerker P&O in Ede

Wat ga je doen?
Onze P&O afdeling heeft begin van dit jaar een nieuwe werkwijze ingevoerd, met als blijvend uitgangspunt, het integraal management. We werken nu met beleidsmedewerkers en P&O adviseurs. De beleidsmedewerker richt zich op het concern-brede beleid en de P&O adviseur is de sparringpartner voor onze leidinggevenden binnen Aeres Groep. De nieuwe inrichting maakt het voor de P&O adviseurs mogelijk om nog nadrukkelijker bij te dragen aan de vertaling van de HR-strategie binnen de diverse onderdelen van Aeres.

De P&O afdeling is verantwoordelijk voor verschillende portefeuilles o.a.; arbeidsvoorwaarden, waarderen en belonen, medewerkertevredenheidsonderzoeken, formatie en uitstroombeleid en cao.

Als beleidsmedewerker ondersteun je het college van bestuur bij de beleidsvorming, beleidsuitvoering en beleidsevaluatie. Vanuit je specialistenrol formuleer je proactief concern brede beleidsvoorstellen m.b.t. de diverse portefeuille-onderwerpen. Daarnaast volg je in- en externe ontwikkelingen en vertaal je wet- en regelgeving naar beleidsadviezen. Hierbij werk je samen met collega beleidsmedewerkers en hoofd PSA. Tevens ben je in gesprek met de P&O Adviseurs om te sparren en op te halen wat er leeft in de instellingen. De werkzaamheden in deze functie zijn met name strategisch van aard; je focus ligt op beleid voor de gehele Aeres Groep. Je houdt je onder andere bezig met:

Beleidsontwikkeling

 • Volgen van interne- en externe ontwikkelingen (koers van Aeres- en de diverse onderdelen en landelijke ontwikkelingen);
 • Vertalen van ontwikkelingen naar voorstellen voor de (meerjaren) beleidsvorming en m.b.t. concernbrede P&O vraagstukken inclusief ondersteunen van besluitvorming en betrokkenheid van medezeggenschap;
 • Informeren van en afstemmen met P&O adviseurs om de beleidsvorming/-bijstelling zo optimaal mogelijk te laten aansluiten bij de werking in de praktijk (verbinding praktijk, beleid en strategie);
 • Afstemmen met andere in- en externe stafdisciplines bij specialistische P&O-vraagstukken.

Beleidsuitvoering en -evaluatie

 • Coördineren van implementatie van concern breed P&O beleid veelal als voortrekker/projectleider;
 • Het op basis van evaluaties/onderzoek, doen van voorstellen voor continuering of aanpassing van concern breed beleid, in afstemming met P&O-adviseurs en College van Bestuur.
 • Fungeren als sparringpartner voor hoofd P&O en P&O-adviseurs bij specialistische vraagstukken in hun vakgebied.

Wie ben jij?
Jij bent iemand met ervaring en de specialist op het gebied van beleid; je doorziet processen en behoudt het overzicht. Je beschikt over grote organisatiesensitiviteit en inlevingsvermogen. Je hebt plezier in het formuleren van beleid en het strak neerzetten ervan, je maakt vlot de vertaalslag van gegevens naar kaders voor de organisatie. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau met post hbo aanvullende scholing;
 • gedegen kennis van en affiniteit met wettelijk kaders op het gebied van P&O en de diverse onderwijs cao’s rondom specialisaties en cao’s;
 • ervaring in een vergelijkbare rol binnen een complexe organisatie met veel diversiteit;

Deze vacature is geschikt voor iemand die zijn tweede of derde loopbaanstap op het gebied van P&O zet.

Waar je gaat werken
De Nederlandse groene sector loopt voorop in de wereld. Aeres draagt daar volop aan bij. Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen rondom de grote thema’s. Het talent van Aeres zorgt ervoor dat er mensen zijn die verantwoordelijkheid nemen voor het verantwoord laten groeien van planten en dieren, het voeden van mensen, het creëren van een gezonde leefomgeving en ruimte geven aan de natuur. Aeres onderscheidt zich van de andere groene instellingen door het onder één bevoegd gezag hebben van meerdere onderwijssoorten. Aeres bestaat als enige groene kennisorganisatie in Nederland uit instellingen voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo, een hogeschool en een commerciële tak. Aeres heeft ca. 2000 medewerkers en ca. 15.000 leerlingen en studenten en jaarlijks volgen nog eens ca. 15.000 volwassenen een training of cursus.

De P&O afdeling biedt centraal ondersteuning aan zowel het management van de instellingen als aan het College van Bestuur. De afdeling P&O is samen met de diensten Financiën & Control, ICT, Facilitair Bedrijf, Bestuursondersteuning en Corporate Communicatie ondergebracht bij het bestuursbureau. De afdeling P&O werkt vanuit Ede, bestuursbureau.

De afdeling P&O bestaat uit een enthousiast team van 19 collega’s bestaande uit: het team Personeels- en Salaris Administratie (PSA), P&O beleidsmedewerkers, P&O adviseurs, P&O ondersteuner en Hoofd P&O. De afdeling is in ontwikkeling en we nodigen je graag uit om hierover mee te denken. We vinden het belangrijk om proactief samen te werken en zorgen er ook voor dat we als afdeling onze teamdagen hebben.

Wij bieden
Een interessante functie in een dynamische en groene omgeving aan. Aeres kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan activiteiten. Naast een goed salaris bieden we een prima balans werk-privé. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en stimuleren we dit door te investeren in opleiding, training en coaching van medewerkers. Daarnaast bieden wij:

 • een fijne werkomgeving in een professioneel team met oog voor elkaar;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (klik hier en een marktconform salaris volgens cao mbo. Je wordt ingeschaald in schaal 11/12 met een maximum van € 5924,- bruto per maand bij een volledige dienstbetrekking van 36 uur per week, aangevuld met een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.

Reageren

 • Is je interesse gewekt en wil je meer informatie? In verband met de zomervakantie zijn we beperkt bereikbaar, stuur een verzoek naar vacature@aeres.nl en een collega neemt contact met je op.
 • LET OP! In verband met de AVG staan we alleen sollicitaties toe die via onze website zijn binnengekomen www.werkenbijaeres.nl
 • We ontvangen graag je reactie, bestaande uit een korte motivatie en cv via onze website. De vacature wordt gesloten bij het vinden van een nieuwe collega.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.