Breed inzetbare coördinator Huiswerkbegeleiding in Amsterdam/Amstelveen

Ben jij die breed inzetbare leerlingcoach, met oog voor overzicht? Georganiseerd maar flexibel? Streng maar met humor? Dan zoeken wij jou!

 • Per direct hebben wij werk voor meerdere bevlogen coördinatoren (M/V) voor onze huiswerkinstituten in Amsterdam-Noord, Amsterdam-Zuid en nog op te starten project op een middelbare school in Amstelveen en het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam-Zuid. Waar bij
  OVER Huiswerkbegeleiding de huiswerkbegeleiders de leerling vakinhoudelijk helpen, hebben coördinatoren een coachende rol. Communiceren en samenwerken zijn jouw tweede en derde naam. Als een echte spin in het web benut je deze skills voor een optimale communicatie
  tussen leerling, huiswerkbegeleiding, ouders en school. Jij zorgt ervoor dat de leerling met plezier en vertrouwen zijn schoolwerk doet! 

Wat ga je doen?

 • Zorgen voor een productieve en prettige werksfeer!
 • Leerlingen ondersteunen bij het leren-leren, leren plannen en organiseren. 
 • Vakinhoudelijk bijspringen waar nodig. Het helpt als je een aantal schoolvakken tot op het hoogste examenniveau beheerst (VWO 6). 
 • Allerlei vormen van ad hoc huiswerkbegeleiding, zoals even een rijtje woordjes overhoren, helpen een PWS op te zetten of een werkstuk inhoudelijk nakijken. 
 • Grotere projecten leiden, zoals Zomerschool, Examentraining of Verlengde Schooldag (huiswerkbegeleiding op school). 

Waar ben je goed in?

 • Je kan je goed inleven in de wereld van een puber.
 • Je bent goed in het onderhouden van contact met ouders en eventueel met school. 
 • Je hebt snel door waar werk van leerlingen volgens een docent aan moet voldoen. Je helpt de leerling alle middelen te gebruiken die je daarvoor tot je beschikking hebt. 
 • Het kost je geen moeite je weg te vinden in digitale communicatiesystemen (evt. ook een elektronische leeromgeving), en je vindt snel materiaal online. 
 • Je hebt een natuurlijk overwicht, en kunt goed overzicht houden op een groep leerlingen.
 • Je doorziet vlot wat een individueel kind nodig heeft om verder te komen. 
 • Je kent het onderscheid tussen normale schoolse strubbelingen en problematiek omtrent leerstoornissen en forse achterstanden. Je grijpt tijdig in en schakelt de juiste partijen in om deze problemen aan te pakken. 
 • Je bent een echte teamplayer die er op de vloer voor zorgt dat kinderen snel en effectief door de juiste begeleider geholpen worden.

Waar ga je werken?

Als je met ons in zee gaat, ga je aan het werk op een van de volgende locaties:

De Verlengde Schooldag op het Keizer Karel College (Amstelveen)
OVER Huiswerkbegeleiding start begin 2022 met interne begeleiding op maat aan leerlingen van deze school. Het project De Verlengde Schooldag is bedoeld voor vwo onderbouw leerlingen die in de afgelopen twee jaar door corona mogelijk achterstanden hebben opgelopen.
Het huiswerkbegeleiding project is er primair op gericht om een grote groep leerlingen in een half jaar tijd basisvaardigheden als plannen en leren leren eigen te maken. 
Het Keizer Karel College bevindt zich in het hart van Amstelveen, aan de A9 en is goed bereikbaar met het OV.
Het project loopt van maandag tot en met donderdag van 15:00 tot 18:00. Buiten deze 12 uur “op de vloer” zal je als projectcoördinator per week gemiddeld 8 tot 12 uur daar bovenop werken, in totaal 20 tot 24 uur per week dus. 

Trajectklas St. Nicolaaslyceum
OVER Huiswerkbegeleiding start begin 2022 met een trajectklas op het St. Nicolaaslyceum. Een kleine groep leerlingen krijgt 10 weken intensieve begeleiding waar, naast reguliere huiswerkbegeleiding, extra aandacht zal zijn voor leertechnieken en andere studievaardigheden.
Het St. Nicolaaslyceum bevindt zich bij de Zuidas, Beethovenplein 2, aan de A10 en is goed bereikbaar met het OV.
Het project loopt van maandag tot en met vrijdag van 14:30 tot 17:30. Buiten deze 15 uur “op de vloer” zal je als coördinator van dit project gemiddeld 5 uur daar bovenop werken, in totaal rond de 20 uur per week dus.

OVER (‘t IJ) Huiswerkbegeleiding Amsterdam Noord: Hyperion Lyceum
OVER’s dochteronderneming OVER ‘t IJ biedt interne begeleiding op maat aan leerlingen van het Hyperion Lyceum. Het Hyperion is een vwo school en bevindt zich op steenworpafstand van de centrale pont. Huiswerkbegeleiding vindt hier plaats op alle doordeweekse
dagen na schooltijd (14:30-19:00 uur). De vakken die je geeft, zijn afhankelijk van de vakken die op deze scholen wordt aangeboden. 
Werkdagen en de hoeveelheid uren zijn in overleg, en afhankelijk van de beschikbaarheid van het huidige team, het aanbod aan leerlingen en overige projecten, en van jouw eigen mogelijkheden.

OVER Huiswerkbegeleiding Amsterdam Zuid
OVER Huiswerkbegeleiding Zuid is de hoofdvestiging van OVER, die particuliere huiswerkbegeleiding biedt aan leerlingen van alle scholen in het Amsterdamse voortgezet onderwijs. OVER Zuid is gevestigd in Oud-Zuid in de hoofddorppleinbuurt, en is goed bereikbaar
met het OV.
OVER Huiswerkbegeleiding is open op maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 21:00 uur, op vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.
Werkdagen en de hoeveelheid uren zijn in overleg, en afhankelijk van de beschikbaarheid van het huidige team, het aanbod aan leerlingen en overige projecten, en van jouw eigen mogelijkheden.
 

Ben je een studerende twintiger en zoek je een uitdagende, inhoudelijke bijbaan? 

Of ben je (allang) afgestudeerd en lijkt een onderwijsgerelateerde functie je leuk? 

In beide gevallen pas je in ons team!

Je mag een bevlogen vakidioot zijn, maar we vinden het nóg belangrijker dat je goed kunt uitleggen. Geduld, humor en creativiteit worden door onze leerlingen erg gewaardeerd. Je hoeft geen rapport te hebben met alleen maar negens, zolang je boven de stof staat
van de vakken die je geeft, en voldoende op de hoogte bent van de actuele vakinhoud. 

Wij zijn een jong team, maar kennen geen leeftijdsgrens, zolang je je kunt inleven in onze doelgroep (12-18 jaar). Affiniteit en/of ervaring met leer- en ontwikkelingsstoornissen (dyslexie, AD(H)D, autistisch spectrum) is mooi meegenomen.

Wij volgen bij onze uitleg voornamelijk de leergang van de individuele leerling, maar vullen deze naar nodig aan met eigen materialen en technieken.

OVER is een platte organisatie waarin ruimte is voor eigen initiatief. We verwachten wel dat jij je wilt blijven verdiepen in nieuwe lesstof en actuele onderwijsmethoden. 

Je bent in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) of bent in staat om deze op korte termijn aan te vragen.

Werken doe je volgens jouw eigen rooster, maar flexibiliteit tijdens drukke of juist rustige perioden wordt door ons op prijs gesteld. 
 

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *