Directeur De Carrousel/De Fonkelsteen in Broek op Langedijk

Allente is een organisatie voor opvang en onderwijs. Wij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, opvang en het onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Allente zoekt voor openbare jenaplanschool De Carrousel/De Fonkelsteen (twee locaties met 250 kinderen) in Heerhugowaard een energieke, gepassioneerde en verbindende directeur met managementkwaliteiten en affiniteit met uitdagend onderwijs.
 

Directeur 0.8 FTE

Op De Carrousel/De Fonkelsteen gaat het onderwijs verder dan het hoofdzakelijk aanleren van schoolse kennis en vaardigheden. Er is veel aandacht voor zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en leren rekening houden met elkaar. Individueel en samen ontdekken
kinderen hun talenten. Zo worden zij voorbereid op een zelfstandige, sociale rol in de maatschappij. Naast het onderwijs wordt er op de locaties ook peuteropvang en buitenschoolse opvang aangeboden.

De Carrousel / De Fonkelsteen is een openbare jenaplanschool – een school waar je leert samenleven. De kernwaarden van onze school zijn de uitgangspunten van het Jenaplan (samen leren = samen spelen, werken, spreken en vieren), Ontwikkelingsgericht en Kritisch.
Wij verwachten van een nieuwe directeur affiniteit met deze kernwaarden en zijn nieuwsgierig naar de wijze waarop jij hier invulling aan zou geven.

Wat houdt de functie in:
Als directeur van De Carrousel/De Fonkelsteen ben je integraal verantwoordelijk voor de aansturing van beide locaties. Er is een uitgebreide ondersteuning vanuit het centraal bureau, directie-ondersteuner en het team. Je doet het samen! Samen met het team geef
je het jenaplan een nog steviger karakter. Je bent de spin in het web om de nieuwbouwplannen voor te bereiden en te realiseren in onze aanstaande nieuwbouw.

 

Functie-eisen
• Als directeur een brede ervaring in de aansturing binnen het primair onderwijs.
• Kennis van of affiniteit met Jenaplan onderwijs.
• Je hebt kennis van of affiniteit met kinderopvang (kennis en ervaring met IKC’s is een pré).
• Onderwijsinhoudelijk bouw je voort op de ingeslagen weg en durf je hierbij prioriteiten te stellen, met als speerpunten: een goed pedagogisch klimaat, rust en stabiliteit, ouderbetrokkenheid en aanbod van leerstof op onderwijsbehoefte van ieder kind.
• Uitgangspunt voor ons handelen op school is de kerntriade. De relatie tussen ouders, leerkracht en leerling staat centraal in ons handelen.
• Je hebt oog voor de kwaliteiten binnen ons team en die van individuele collega’s, deze kwaliteiten worden gewaardeerd en versterkt.
• Je bent mensgericht en open van karakter.
• Je bent communicatief sterk en tevens to the point: duidelijk, kort en bondig. Je bent assertief en kunt knopen doorhakken.

Ben je positief, empathisch en toegankelijk, maar tegelijkertijd daadkrachtig, eerlijk en realistisch? Dan is dit de baan voor jou!

Wij bieden:
• Een uitdagende functie in een ambitieuze onderwijsorganisatie.
• Een betrokken, hardwerkend én gezellig team.
• Een hecht samenwerkend team van schoolleidersdirecteuren met professionele ondersteuning vanuit het Centraal Bureau
• Salariëring volgens Cao PO, loonschaal D12

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.