Directeur in Waalwijk

WORD JIJ ONZE NIEUWE DIRECTEUR? 
SBO Daltonschool de Leilinde – Oudheusden

Op onze school wordt elk kind als “uniek” beschouwd en behandeld. Waarden en normen staan bij ons hoog in het vaandel.

Het team van SBO Daltonschool De Leilinde is een team met passie voor het “unieke kind”. De leerling kan en mag zich ontwikkelen tot wie die hij/zij in aanleg is. Binnen ons team zijn aandacht, veiligheid en welbevinden belangrijke waarden voor het onderwijs.

De school heeft de uitdaging om de maatschappelijke ontwikkelingen beter in te zetten bij de organisatieontwikkeling. In 2021/2022 wordt een ontwikkeling ingang gezet om binnen Passend Onderwijs een nog meer brede onderwijsvoorziening met expertisefunctie te
worden.

Als directeur ga je randvoorwaarden en een (fysieke) omgeving scheppen waarin het team en de leerlingen optimaal kunnen  functioneren, waarbij het primaire proces centraal staat.

Als kerntaak geeft de directeur leiding aan het voltallige team, bestaande uit de volgende professionals: groepsleerkrachten, intern begeleiders, en specialisten zoals een orthopedagoog/GZ-psycholoog, schoolmaatschappelijk werkster, logopediste, fysiotherapeute,
gedragsspecialisten en ambulant-begeleiders. De huidige directeur zal de komende twee jaren een lesgevende functie invullen en betrokken zijn het nieuwbouwproject en Daltononderwijs.

Daltonschool
SBO Daltonschool De Leilinde is een officiële Daltonschool. Dit is terug te zien in de gehele school. De vijf kernwaarden:  zelfstandigheid, vrijheid in gebondenheid (verantwoordelijkheid), samenwerking, reflectie, effectiviteit/doelmatigheid staan
centraal.

De zelfstandigheid van de leerling bestaat o.a. uit: het inplannen van een taakkaart met daarop de te maken lesstof, de zelfcorrectie, het leren omgaan met uitgestelde aandacht en het zelfstandig met hulpmiddelen omgaan. Het uitgangspunt is: wat een leerling
zelf
kan, doet hij zelf.

In het huidige schooljaar 2020/2021 telt de school 92 leerlingen. Dit aantal is al jaren stabiel en zal vanuit de beoogde brede onderwijsvoorziening licht groeien.
 

Wat verwachten wij van de nieuwe directeur?

 • Je toont leiderschap in een team of hebt ervaring als leidinggevende in het onderwijs.
 • Je bent in staat om richting, inhoud en vorm te geven aan het onderwijs in lijn met de ambities van Willem van Oranje Scholengroep.
 • Je weet het team te inspireren en te stimuleren op onderwijskundig gebied en ontwikkelt draagvlak voor nieuwe ideeën en concepten. Je bent in staat om controle los te laten, vertrouwen te geven en hen vanuit hun kwaliteiten en ambities de goede dingen te
  laten doen.
 • Je hebt kennis van en inzicht in het Speciaal Basisonderwijs.
 • Je bent transparant en met een open mind zichtbaar binnen en buiten de school.
 • Je bent vaardig in het omgaan met de verschillende achtergronden van leerlingen, ouders, leerkrachten en betrokken professionals. Je bent stevig, koersvast en in staat om mensen aan te spreken.
 • Je hebt een open houding ten opzichte van onderwijsvernieuwingen en kan processen aansturen op resultaat en kwaliteit waarbij je de verantwoordelijkheden zoveel als mogelijk bij medewerkers in de organisatie legt.

Samenvattend zijn wij op zoek naar een directeur die stevig en koersvast in zijn schoenen staat en in staat is om mensen aan te spreken. Niet onbelangrijk zijn: relativeringsvermogen en een goed gevoel voor humor.

Wat bieden wij

 • Een toekomstig nieuwe werkomgeving in Oudheusden, het hart van Brabant.
 • Betrokken professionals en inspirerende leerlingen in een bijzondere onderwijsomgeving.
 • Een overkoepelende scholengroep die algemene zaken regelt en continuïteit borgt.
 • Een veranderteam dat draagkracht van nieuwe ontwikkelingen vergroot.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een aanstelling (0,6-0,8 fte) als directeur PO binnen Willem van Oranje Scholengroep.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden op basis van CAO-PO met goede secundaire arbeidsvoorwaarden van de scholengroep.
 • De benoeming per 1 september 2021 of zoveel eerder als mogelijk.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *