Ondersteuningscoördinator 0,5fte-301-210502 in Drunen

Goed onderwijs maak je samen!
OMO Scholengroep De Langstraat biedt aan ongeveer 3.400 leerlingen onderwijs op alle niveaus: vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Binnen de scholengroep worden onderscheiden: het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel, het d’Oultremontcollege in Drunen en de Walewyc-mavo in Waalwijk. De opdracht van onze scholen ligt in het aanbieden van goed onderwijs en zorgzame begeleiding aan leerlingen van 12 t/m 18 jaar met al hun verschillende talenten. Onze scholen werken hierbij vanuit een grote zelfstandigheid die leidt tot een eigen cultuur en daarmee tot een grote herkenbaarheid in hun omgeving. Binnen de scholengroep werken onze scholen collegiaal samen. Uit deze samenwerking putten we maximale schaalvoordelen voor leerlingen en hun ouders. Uniek zijn het technasium op het d’Oultremontcollege, het tweetalig-onderwijsprogramma op het Dr. Mollercollege, het ‘onderwijs op maat’ concept op het Van Haestrechtcollege en het sport- en cultuurprogramma van de Walewyc-mavo.

Het d’Oultremontcollege in Drunen is per 6-9-2021 op zoek naar een Ondersteuningscoördinator
Het betreft een vacature ter versterking van ons ondersteuningsteam voor 0,5 fte.

Functieomschrijving:
Je hebt, samen met de beleidsmedewerker zorg, een coördinerende rol ten aanzien van onze ondersteuningsprofessionals, alsook externe professionals en partijen. Je bent voor hen het eerste aanspreekpunt en bent nadrukkelijk en zichtbaar gepositioneerd in de school. Je bent een coach voor de leerlingen en onze collega’s op het gebied van ondersteuningsvraagstukken. Je bent medeverantwoordelijk voor de tweedelijns begeleiding. Samen met het team zorg je ervoor dat leerlingen de juiste ondersteuning of zorg ontvangen. Je volgt interne en externe ontwikkelingen en trends op de voet. Ook adviseer je de docententeams en het MT over jouw portefeuille en eventuele scholingsbehoeftes van het team. Je maakt gemakkelijk verbinding en bent oprecht geïnteresseerd in de leefwereld van de leerlingen. Naast het coördineren van de ondersteuning binnen de school, begeleid je ook leerlingen individueel en coördineer je (zorgwekkend)verzuim.

Vijf kerntaken van de functie (in samenwerking met de beleidsmedewerker zorg):
– Het aansturen van de leerling- en docentbegeleiding in het ondersteuningsteam.
– Het adviseren, scholen en coachen van mentoren en docenten (o.a. kennisdeling zoals het invullen van een mini-OPP en dyslexiebeleid).
– Afstemming met ouders en afstemming met externe partners in het SWV en in de jeugdhulp.
– Het adviseren van het management m.b.t. passend onderwijs en het ondersteuningsbeleid in school en het leveren van een bijdrage aan het uitzetten en evalueren van dit beleid.
– Het systematisch evalueren van de kwaliteit van de leerlingondersteuning in school en het ondernemen van acties om de kwaliteit te versterken.

Functie-eisen
Ben jij in het bezit van een diploma intern begeleider, remedial teaching of ben je schoolpsycholoog of orthopedagoog en beschik je over HBO werk- en denkniveau? Dan zijn we op zoek naar jou! Daarnaast kun je je vinden in eigenschappen als ondernemend en bevlogen. Je wilt werken aan je eigen ontwikkeling en je gaat uitdagingen aan. Als vanzelfsprekend heb je als ondersteuningscoördinator ervaring in en kennis van het creëren van een goed ondersteuningsaanbod, binnen de kaders van Passend Onderwijs.

Salarisschaal
Salaris conform CAO VO OMO (schaal 10) (maximaal €4301 bij een fulltime dienstverband).

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou een aantrekkelijke en ruim uitgeruste werkomgeving met professionele, leuke en betrokken collega’s. Bij ons heb je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen onder goede begeleiding/coaching.

Dienstverband
Het?dienstverband betreft een tijdelijk dienstverband op basis van de subsidie NPO, het
Nationaal Programma Onderwijs/corona-effecten. Deze ondersteunt ons voor twee schooljaren. Aan het einde van het schooljaar 21-22 wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn voor het volgende schooljaar (2022-2023).

Informatie
Voor meer informatie is te vinden op onze website www.doultremontcollege.nl. Voor vragen over deze vacature kunt u contact opnemen met Claudia Bolluijt, adjunct-directeur, tel nr. 06-14948487
Onze school is gesloten vanwege de meivakantie van 30 april t/m 16 mei a.s.
De gesprekken worden gevoerd van 24 mei t/m 4 juni 2021.

Solliciteren: Uitsluitend via www.omo.nl via de knop “solliciteren”.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *