Onderwijskundig Programmamanager in Utrecht

Onderwijskundig Programmamanager
Utrecht, 0,6 fte

Expert, aanjager en regisseur in één, dat is de uitdaging die er ligt in deze functie van Onderwijskundig Programmamanager.

Wat je doet
Voor de afdeling Juridisch & HRM van het Business en Administration College in Utrecht bij ROC Midden Nederland zijn we op zoek naar een ambitieuze programmamanager, die met ons een reeds ingezet veranderproces verder kan vormgeven en zo ons onderwijs kan versterken.

Het eerste doel van het programma is flexibilisering van het onderwijs waardoor we in staat zijn sneller in te spelen op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en studenten meer keuzevrijheid te geven in tempo, wijze van leren en ondersteuningsbehoefte.

Het tweede doel is de realisatie van een optimaal pedagogisch- en didactisch leerklimaat om vorm en inhoud te geven aan Passend Onderwijzen.

Het derde doel is de vernieuwing van het curriculum passend bij het nieuwe kwalificatiedossier Zakelijke Dienstverlening en het uitstroomprofiel Legal, Insurance en HR-specialist.

Je neemt in deze functie de rol aan van expert, aanjager en regisseur. Je hebt ideeën en weet anderen daar op een positieve wijze in te betrekken en voor te motiveren. Je bent innovatief, analytisch, denkt in mogelijkheden en staat open voor nieuwe initiatieven
en samenwerkingen.

Daarnaast ben je ondersteunend en richtinggevend in de kwaliteitsontwikkeling en -bewaking van een aantal terugkerende onderwijstaken. Een goede samenwerking met afdelingsmanagers, onderwijsontwikkelaars, docententeams, ROC-diensten en brancheorganisaties is
daarbij van cruciaal belang.

Een brede kennis en ervaring op onderwijskundig terrein is daarom onmisbaar om deze onderwijsinnovatie te leiden.

 

Jij bent
Als ideale kandidaat voor deze functie beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Een academisch werk- en -denkniveau en relevante masteropleiding (bij voorkeur Onderwijskunde).
 • Stevige en aantoonbare ervaring als programma-/projectmanager binnen het onderwijs.
 • Organisatorisch sterk en in staat om complexe organisatorische en inhoudelijke processen te managen.
 • Innovatieve onderwijskundige visie.
 • Kartrekker en motivator om mensen in beweging te krijgen en mee te nemen in veranderprocessen.
 • Uitstekende digitale vaardigheden.
 • Gevraagd en ongevraagd kunnen adviseren van de afdelingsmanagers en de collegedirecteur over onderwijsontwikkeling en onderwijsvernieuwing.
 • Didactische en coachingsvaardigheden om collega’s te ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van flexibel onderwijs en passend onderwijzen.

Reflectief vermogen en de bereidheid om continu te werken aan de eigen professionalisering.

Dit zijn wij
Het Business & Administration College heeft een zeer diverse studentpopulatie. Er is veel aandacht voor ontwikkelingen in het beroepenveld, passend onderwijzen, flexibilisering en doorstroom naar het hbo. Vanuit een positief leer- en werkklimaat werken we met
veel ambitie aan het beste onderwijs voor elke student. Studentsucces loopt als een rode draad door onze colleges. Versterking van en innovatie binnen ons onderwijs is daarbij essentieel.

De afdeling Juridisch & HRM verzorgt onderwijs aan meer dan 450 BOL-studenten. De afdeling kenmerkt zich door een hoge mate van zelfstandigheid en kennis van de betrokken docenten.

 • De komende jaren richt de afdeling Juridisch & HRM zich op de ontwikkeling en implementatie van een vernieuwd curriculum en een vernieuwd onderwijsconcept die aansluiten bij de behoeften van studenten en de arbeidsmarkt.
 • Een flexibel onderwijsprogramma passend bij ons ideaal beeld van ons onderwijs in 2025.
 • De invoering van Passend Onderwijzen en Passend Begeleiden.
 • Samenwerking met de andere afdelingen op het gebied van flexibel onderwijs en Passend Onderwijzen.

 

Jij mag rekenen op
Een interessante baan voor 0,6 fte voor de duur van 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 3.810,- en maximaal € 5.559,- bij een volledige aanstelling (schaal 12 cao mbo). Medewerkers binnen de colleges
kenmerken zich als collegiaal, betrokken en professioneel. De werksfeer is daardoor goed en plezierig.

Daarnaast kennen wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), een reiskostenregeling en aantrekkelijke ontwikkelmogelijkheden.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *