Onderwijskundig teamleider Welzijn & Zorg in Leiden

Onderwijskundig Teamleider

Voor het team Welzijn & Zorg in Leiden zijn wij op zoek naar een enthousiaste Onderwijskundig Teamleider. Heb je een achtergrond op het gebied van Zorg en Welzijn, verbindende kracht en relevante onderwijservaring? Dan is dit de functie waarin je deze kwaliteiten kunt combineren.

Ontwikkeling

Als onderwijskundig teamleider ben je een verbindend leider met oog voor je team en te behalen resultaten. Je kunt mijlpalen benoemen en vieren. Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jouw opleiding Sociaal Werk. Je stuurt proceseigenaren aan en bent als MT-lid verantwoordelijk voor een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het College Welzijn & Zorg.  Je hebt in je stijl van leidinggeven aandacht voor de kritische processen in het kader van verbetering van kwaliteit van onderwijs. Hierin werk je nauw samen met de expertdocent en voer je het gesprek in je team en met het MT van het College. Je bent innovatief en stimuleert ontwikkeling en eigenaarschap  van je medewerkers. Je beschikt over kwaliteitsbewustzijn,  ondernemingszin, ambitie en overtuigingskracht.

Professionele houding

Je geeft docenten verantwoordelijkheid en je krijgt van jouw docenten vertrouwen. Je houdt mensen aan afspraken. Op jouw beurt laat je je ook aanspreken op de door jou gestelde onderwijsdoelen. Je weet een positieve werksfeer te realiseren op basis van een gedeelde visie en gedeelde uitvoeringspraktijk. Je stimuleert een lerende houding, waarbij je ruimte geeft aan teamleden en jezelf om fouten te mogen maken. Je ontwikkelt een gezamenlijk besef en een kwaliteitscultuur waar resultaatgericht werken als van nature bij hoort. 

Leidinggeven aan veranderingen

Naast de focus op je eigen team draag je als lid van het MT bij aan teamoverstijgende initiatieven binnen het College. Dit houdt in dat je met een groep collega’s uit de verschillende teams van ons College werkt aan kennisopbouw en verdere professionalisering op een thema. Graag gaan we in gesprek in welk proces jouw expertise als proceseigenaar kan worden ingezet. 

In je rol als leidinggevende ben je in staat de dialoog te voeren met je team en je team te coachen. Het team bestaat uit  ongeveer 18 medewerkers.  Je bent tactisch en analytisch sterk en goed in staat om te schakelen in een zeer dynamische omgeving. Dat betekent in een snel veranderende wereld ook dat je beschikt over aanpassingsvermogen, veranderbereidheid en reflectievermogen. Daarnaast weet je het gedrag van anderen te beïnvloeden en verandering te stimuleren.

Samengevat, zijn wij op zoek naar een teamleider die:

– Aandacht heeft voor het individu,  met oog voor het groepsbelang;
– Daadkracht en sterke visie op onderwijs toont;
– Docenten uitdaagt op eigenaarschap;
– Bewust leiding geeft aan de kwaliteitscultuur;
– Pro-actief netwerkt in de regio: contacten met werkveld en vmbo-scholen.

Wij vragen verder: 

– Betrokkenheid bij en affiniteit met onze doelgroep en werkveld;
– Kennis van het MBO-onderwijs en de actuele veranderingen binnen het MBO;
– Inzicht en kennis van de WEB en relevante regelgeving, kennis van en vaardig in het sturen op het toetsingskader van de onderwijsinspectie;
– WO werk- en denkniveau;

Wat bieden wij

Een toekomstgerichte werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om het maximale uit jouw carrière te halen. Dit doe je samen met een ambitieus team dat hard werkt aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Je krijgt in deze functie de gelegenheid om je kennis te benutten; voor verder ontwikkeling zijn er volop mogelijkheden. De functie van onderwijskundig teamleider is ingeschaald in schaal 12 conform cao MBO. Het maximumsalaris is € 5.595,00 bruto per maand bij een fulltime aanstelling

Daarnaast bieden wij:

– 8,33% eindejaarsuitkering; 
– Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
– De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen; 
– 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling; 
– Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
– Een laptop volgens onze BYOD-regeling; 
– Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en ns-businesscard;
– Ruime scholingsfaciliteiten. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de vacature van onderwijskundig teamleider contact op Loes Janssen, directeur MBO College Welzijn en Zorg, telefoon 0648508438.

Reageren

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature. 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure. 

Na je sollicitatie 

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamleider en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.  

Een (ontwikkel)assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *