Schoolleider in Aalsmeer

Schoolleider mavo Aalsmeer (0,8-1,0 fte)

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We bieden voortgezet onderwijs met vmbo, mavo en het groene lyceum. Daarnaast verzorgen wij op ons mbo diverse opleidingen op alle niveaus. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 23.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 3.000 enthousiaste collega’s verspreid over onze 52 locaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij.

De school waar het om gaat
Yuverta mavo Aalsmeer is een kleinschalige school met bijna 500 leerlingen, waar bijna iedereen elkaar kent. Het docenten- en ondersteunende team is heel hecht en betrokken. Bij onze school is er veel te kiezen! Leerlingen krijgen veel mogelijkheden om zichtzelf te ontwikkelen. Met onze mavo worden ze goed voorbereid op havo of mbo.

Havo-kans-traject
Yuverta mavo Aalsmeer biedt een traject aan dat is gericht op de doorstroom naar de havo. We hebben een samenwerking met het Hermann Wesselink College (HWC) en het Amstelveen College in Amstelveen voor onze leerlingen die kans maken om door te stromen naar de havo.

Businessklas
Een themaklas, die onze school succesvol maakt, is de businessklas. Met de docent bereiden de leerlingen allerlei activiteiten voor, waaronder een (online) veiling voor het goede doel. Hierbij leren de leerlingen hoe ze reclame maken en waar ze allemaal rekening mee moet houden bij het voorbereiden van evenementen. Dit alles vormt de basis voor het opzetten van een eigen bedrijf in de 2e klas en kunnen leerlingen de overstap maken naar de businessklas in de bovenbouw.

Projectklas
De projectklas is er voor leerlingen die creatief zijn en goed willen leren samenwerken, plannen en presenteren. Tweehonderd minuten per week staat hun creativiteit centraal bij de lessen van de projectklas. Elke periode hoort bij een beroep en kruipt de leerling door middel van opdrachten in de huid van iemand met dit beroep.

iPad in de klas
Bij Yuverta mavo Aalsmeer gebruiken de leerlingen een iPad. Dat betekent dat de leerlingen leren op hun eigen manier en het eigen tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. We zien ook op welke manier de leerling het beste leert. Zo kunnen we ze beter verder helpen!

Groene school
Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta mavo Aalsmeer is een school waar je leert over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin we opgroeien.

Eco-schools
Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. We verminderen ons afval en scheiden bewust het afval dat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en doen mee aan de warme truiendag.

Nieuwe leerweg – pilotschool
Zowel de project- als businessklas passen goed in de voorbereiding op een onderwijsverandering die vanaf 2024 gaat plaatsvinden, vanaf dan worden namelijk de gemengde leerweg (gl) en de theoretische leerweg (tl) samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Alle leerlingen in deze nieuwe leerweg volgen dan, naast de avo-vakken, een praktijkgericht programma. De komende jaren wordt de invoering van de nieuwe leerweg voorbereid en wordt er een naam voor deze leerweg gekozen. Yuverta mavo Aalsmeer is één van de pilotscholen die deze nieuwe leerweg gaat vormgeven.

Context
Als ervaren schoolleider word je, samen met de zittende, collega schoolleider, eindverantwoordelijk voor het onderwijsproces binnen de locatie, zoals de voorbereiding, ontwikkeling en de uitvoering van het onderwijsproces. Je profileert de locatie door middel van interne sturing en externe gerichtheid. Deze sturing kenmerkt zich doordat jij dat doet door naast de collega’s te staan (en niet erboven). Door vanuit mensenkennis mee te denken over wat goed is voor de collega’s, de leerlingen en de school. Verder maak je onderdeel uit van het regio-MT van de regio Groot Amsterdam, en het cluster MT Aalsmeer waar je je collega-schoolleiders en -opleidingsmanagers van de onderwijslocaties in Aalsmeer en Amsterdam ontmoet. Er wordt constructief samengewerkt aan gemeenschappelijke thema’s en geformuleerde speerpunten uit ons regioplan en de locatieplannen. Daarnaast participeer je in één van de portefeuillewerkgroepen binnen de organisatie. Op basis van een portefeuilleverdeling, en de speerpunten uit het regioplan, wordt er samengewerkt.

Met jouw blik naar binnen realiseer je een goede werksfeer en ondersteun je de processen zoals (examen) resultaten en stimuleer je de medewerkers/docenten op de locatie om zich te blijven ontwikkelen en verder te professionaliseren. Met jouw blik naar buiten signaleer je kansen voor de locatie en de regio en ben je in staat om op een creatieve wijze deze te verbinden met bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Daarbij vinden we de onderlinge afstemming en samenwerking tussen vmbo, mbo en Leven Lang Ontwikkelen (LLO) belangrijk.

Wat ga je doen?
Als schoolleider vertaal je, samen met je collega schoolleider, de onderwijsstrategie naar het onderwijsbeleid en centrale beleidsplannen naar concrete onderwijsprogramma’s voor de locatie. Je ontwikkelt en geeft richting aan (meerjaren)plannen voor de uitvoering van het onderwijskundig beleid. Je bent in staat om vernieuwingen van het onderwijskundig beleid te initiëren en te stimuleren. Je treft beleidsvoorbereidingen en brengt advies uit aan de onderwijsdirectie over de strategische doelen. Je legt verantwoording af aan de regiodirecteur en zorgt dat de regiodirecteur niet tegen verrassingen aanloopt.

Als schoolleider ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de locatie, ontwikkel en implementeer je locatiebeleid en ben je op locatie/teamniveau verantwoordelijk voor onderwijs/ kwaliteit, HR, formatie, locatieplannen, et cetera. Je bent zichtbaar in de regio en je werkt samen met collega’s en stakeholders in de regio.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een hbo/academisch denkniveau.
 • Je hebt als schoolleider minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als formeel leidinggevende, als schoolleider minimaal 2 jaar.
 • Je hebt kennis en ervaring in het onderwijs op mavo/vmbo-niveau.
 • Je bent bereid je voor minimaal 4 jaar aan de vestiging te binden.
 • Je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden.

Wie ben jij?
Jij bent mede boegbeeld naar externe partners en werkt samen met het bedrijfsleven en overheden aan het vorm geven van contextrijk leren in de praktijk. Je hebt zicht op ontwikkelingen in de regio, toont leiderschap en motiveert de aanspreekcultuur, waaronder ‘afspraak is afspraak’. Je zet medewerkers én leerlingen in hun kracht, mede door hun kwaliteiten te stimuleren en eigenaarschap te vergroten.

 • Je bent een energieke, proactieve, ambitieuze en positief ingestelde vernieuwer.
 • Je hebt passie voor vmbo-leerlingen.
 • Je beschikt over onderwijskundig leiderschap, bent een verbinder, organisatiesensitief, extern gericht en (dus) ondernemend.
 • Je brengt structuur aan, werkt planmatig én durft weloverwogen risico’s te nemen.
 • Je bent daadkrachtig en standvastig, maar ook toegankelijk.
 • Je legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen.
 • Je wilt fulltime werken (0,8 fte is bespreekbaar).

Wat bieden we je?
Het salaris voor de schoolleider is schaal 12 (min. € 4.034,– en max. € 5.924,– bruto per maand op fulltime basis).

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 13de maand;
 • een laptop;
 • vergoeding mobiele telefoonkosten en diverse fiscale regelingen voor de aanschaf van een fiets, mobiele telefoon, computer of afsluiten van een sportabonnement;
 • grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties;
 • schoolleiders bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Word jij enthousiast van deze functie?
Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Widjai Nakorikantodas, regiodirecteur Groot Amsterdam, via telefoonnummer 06-1297 6497 of per mail w.nakorikantodas@yuverta.nl (NIET om te solliciteren).

Meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Coralie Gerstel, corporate recruiter, op 06-18595467 of via c.gerstel@yuverta.nl.

Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button ‘direct solliciteren’.

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.