Senior Schoolleider in Aalsmeer

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We bieden voortgezet onderwijs met vmbo, mavo en het groene lyceum. Op ons vmbo verzorgen we opleidingen op alle niveaus en in heel veel richtingen. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 2.500 enthousiaste collegas verspreid over onze 53 locaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij.

Voor onze locatie VMBO Aalsmeer zijn wij op zoek naar een senior schoolleider.

De school waar het om gaat
Yuverta VMBO Aalsmeer biedt een basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en een gemengde leerweg en het is ook mogelijk om het diploma VMBO theoretische leerweg te halen. Yuverta VMBO Aalsmeer is een beroepsvoorbereidende school met profiel groen. Er zijn themaklassen, zoals de paarden klas, de kook klas en de techniek klas. Na het halen van een diploma vervolgen onze leerlingen hun weg in alle mogelijke richtingen van het MBO. De omvang van de school bedraagt 540 leerlingen.

Context
Als Senior Schoolleider word je, samen met een directe collega-Schoolleider, eindverantwoordelijk voor het onderwijsproces binnen de locatie, zoals de voorbereiding, ontwikkeling en de uitvoering van het onderwijsproces. Je profileert de locatie door middel van interne sturing en externe gerichtheid. Verder maak je onderdeel uit van het regio-MT waar je je collega-schoolleiders en -opleidingsmanagers ontmoet en op basis van een portefeuilleverdeling wordt samengewerkt.

Met jouw blik naar binnen realiseer je een goede werksfeer en ondersteun je de processen zoals (examen) resultaten en verzuim. Met jouw blik naar buiten signaleer je kansen voor de locatie en de regio en ben je in staat om op een creatieve wijze deze te verbinden met bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Daarbij vinden we de onderlinge afstemming en samenwerking tussen vmbo, mbo en Leven Lang Ontwikkelen (LLO) belangrijk.

Wat ga je doen?
Als Senior Schoolleider vertaal je, samen met de je collega-Schoolleider, de onderwijsstrategie naar het onderwijsbeleid en centrale beleidsplannen naar concrete onderwijsprogrammas voor de locatie. Je ontwikkelt en geeft richting aan (meerjaren)plannen voor de uitvoering van het onderwijskundig beleid. Je bent in staat om vernieuwingen van het onderwijskundig beleid te initiëren en te stimuleren. Je treft beleidsvoorbereidingen en brengt advies uit aan de onderwijsdirectie over de strategische doelen. Je legt verantwoording af aan de Regiodirecteur.

Als Senior Schoolleider ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de locatie, ontwikkel en implementeer je locatiebeleid en ben je op locatie/teamniveau verantwoordelijk voor onderwijs/ kwaliteit, HR, formatie, locatieplannen, et cetera. Als Senior Schoolleider ben je zichtbaar in de regio en werk je samen met concullega’s en stakeholders in de regio.

Je zet de tactische lijnen uit, stuurt de medewerkers aan en zorg je dat de Regiodirecteur niet tegen verrassingen aanloopt. Als Senior richt je je tevens op locatie-overstijgende activiteiten binnen de regio, zoals een rol in de PDCA-cyclus, aansluiting bij externe netwerken en het (mede) organiseren van het regio-overleg. Je werkt toe naar een breed MT met vmbo en mbo, waarmee we samen op de locatie gehuisvest zijn en mee samenwerken.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een hbo/academisch denkniveau.
 • Je hebt als Senior Schoolleider minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als formeel leidinggevende.
 • Je hebt kennis en ervaring in het onderwijs op vmbo-niveau en/of in de groene sector.
 • Je bent bereid je voor minimaal 4 jaar aan de vestiging te binden.
 • Je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden.

Wie ben jij?
Jij bent het boegbeeld naar externe partners en het samenwerken met bedrijfsleven en overheden aan het vorm geven van contextrijk leren in de praktijk. Je hebt zicht op ontwikkelingen in de regio, toont leiderschap en motiveert de aanspreekcultuur, waaronder afspraak is afspraak. Je zet medewerkers én leerlingen in hun kracht, mede door hun kwaliteiten te stimuleren en eigenaarschap te vergroten.

 • Je bent een energieke, proactieve, ambitieuze en positief ingestelde vernieuwer.
 • Je hebt passie voor vmbo-leerlingen.
 • Je beschikt over onderwijskundig leiderschap, bent een verbinder, organisatiesensitief, extern gericht en (dus) ondernemend.
 • Je brengt structuur aan, werkt planmatig én durft ook risicos te nemen.
 • Je bent daadkrachtig en standvastig, maar ook toegankelijk.
 • Je legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen.
 • Je wilt fulltime werken (0,8 fte is bespreekbaar).

Wat bieden we je?
Het salaris voor de Senior Schoolleider is schaal 13 (€ 4613 – 6421 bruto per maand op full time basis). Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 13de maand;
 • Een laptop;
 • Een iPad
 • Vergoeding mobiele telefoonkosten;
 • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties;
 • Schoolleiders bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching. Je werkt regionaal intensief samen binnen een constructief en laagdrempelig managementteam.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Word jij enthousiast van deze functie?
Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Widjai Nakorikantodas, Regiodirecteur Groot Amsterdam, via telefoonnummer 06 – 12 97 64 97 of per mail w.nakorikantodas@yuverta.nl (NIET om te solliciteren).

Meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Coralie Gerstel, Recruiter, op telefoonnummer 06 – 18 59 54 67 (of via c.gerstel@yuverta.nl.)

Solliciteren? Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de button ‘solliciteren’ bij deze vacature.

In verband met de zomervakantie kan een reactie wat langer op zich laten wachten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.