(senior) schoolleider in Klaaswaal

Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College zijn vanaf augustus 2021 samen verder gegaan onder de naam Yuverta. Door onze krachten te bundelen, blijven we kleinschalig en persoonlijk onderwijs in de regio aanbieden. Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen met vmbo, mavo en het groene lyceum. Op onze mbo verzorgen we opleidingen op alle niveaus. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 2.500 enthousiaste collega’s verspreid over onze 53 schoollocaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij. Duurzaamheid vinden we belangrijk. We houden ons bezig met thema’s die er toedoen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en de regio. Wil jij meewerken aan de toekomst van anderen, de wereld en jezelf? Dan voel jij je thuis bij Yuverta én thuis in de toekomst!

“Je ontwikkelt meer bij Yuverta”

De school waar het om gaat
Yuverta vmbo Klaaswaal is een kleine school met ongeveer 410 leerlingen waar bijna iedereen elkaar kent. Bij Yuverta willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Al jaren hebben we in de regio een goede naam, men ervaart ons als een goede en leuke school en weten de leerlingen ons te vinden. Het ontbreekt ons niet aan ambitie, zo zijn we onderweg om op het gebied van onderwijskwaliteit en -processen de stap naar ‘Excellente school’ te maken. Ook daar zijn we trots op.

We werken in een team met zo’n 45 collega’s. De samenstelling is gemixt, onze jongste docent is 21 en de oudste 63 jaar oud. We werken graag samen, overleggen regelmatig en vinden het belangrijk om alle leerlingen te kennen. Leerlingen leren bij ons gepersonaliseerd. We bieden dus maatwerk aan en maken gebruik van technische hulpmiddelen. Dat vraagt om een andere manier van lesgeven dan voor de klas staan met een bord en een krijtje. Als docenten hebben we veel meer een coachende taak. Ook belangrijk om te noemen: op school kunnen leerlingen themaklassen volgen over koken en techniek. In de onderbouw krijgen de leerlingen ieder half jaar een ander praktijkvak. Tijdens deze lessen wordt kennis gemaakt met verschillende praktijkvakken als Bloem, Groen, Dier, Koken en Agrarische techniek.

Context
We staan open voor zowel een Senior Schoolleider als een Schoolleider. Je wordt (eind)verantwoordelijk voor het onderwijsproces binnen de locatie, zoals de voorbereiding, ontwikkeling en de uitvoering van het onderwijsproces. Je profileert de locatie door middel van interne sturing en externe gerichtheid.

Met jouw blik naar binnen realiseer je een goede werksfeer en ondersteun je de processen zoals (examen) resultaten en verzuim. Met jouw blik naar buiten signaleer je kansen voor de locatie en de regio en ben je in staat om op een creatieve wijze deze te verbinden met bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Daarbij vinden we de onderlinge afstemming en samenwerking tussen vmbo, mbo en llo belangrijk.

Wat ga je doen?
Als (Senior) Schoolleider vertaal je de onderwijsstrategie naar het onderwijsbeleid en centrale beleidsplannen naar concrete onderwijsprogramma’s voor de locatie. Je ontwikkelt en geeft richting aan (meerjaren)plannen voor de uitvoering van het onderwijskundig beleid. Je bent in staat om vernieuwingen van het onderwijskundig beleid te initiëren en te stimuleren. Je treft beleidsvoorbereidingen en brengt advies uit aan de onderwijsdirectie over de strategische doelen. Je legt verantwoording af aan de regiodirecteur.

Als Schoolleider zijn dit jouw taken:

 • Verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de locatie.
 • Ontwikkelen en uitvoeren locatiebeleid; eigenaarschap op locatie/teamniveau voor onderwijs/ kwaliteit, HR-locatie, formatie, locatieplan etc.
 • Uitzetten van tactische lijnen.
 • Aansturen/leidinggeven medewerkers.
 • Samenwerken, netwerken.
 • Goede en tijdige afstemming met de Regiodirecteur (geen ‘verrassingen’).

Als Senior Schoolleider zijn de extra taken:

 • Locatie-overstijgende activiteiten binnen de regio, zoals een rol in de PDCA-cyclus, aansluiting bij externe netwerken, (mede) organiseren en regio-overleg.
 • Sparringpartner/afstemming/vraagbaak locatiemanagement (onderwijs, HR-beleid, kwaliteitscyclus, praktische zaken); terugkoppeling van opgehaalde zaken; deelt kennis.
 • Eerste escalatieniveau bij incidenten binnen de regio. •
 • Sturen op samenwerking tussen locaties (VEC, vakgroepen, ondersteuningsstructuur, STO etc.).
 • Relatiemanagement/ verbinding zoeken/ afstemmen in de regio.
 • Leiden van regiobrede projecten.
 • Sparringpartner Regiodirecteur.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een hbo/academisch denkniveau.
 • Je hebt als Senior Schoolleider minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als formeel leidinggevende.
 • Je hebt als Schoolleider minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende.
 • Je hebt kennis en ervaring in het onderwijs op vmbo-niveau en/of in de groene sector.
 • Je bent bereid je voor minimaal 4 jaar aan de vestiging te binden.
 • Je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden.

Wie ben jij?
Jij bent het boegbeeld naar externe partners, het samenwerken met bedrijfsleven en overheden aan het vorm geven van contextrijk leren in de praktijk. En hebt zicht op ontwikkelingen in de regio. Je bent de trekker van onze reis naar de ‘Excellente school’, toont leiderschap en motiveert de aanspreekcultuur, waaronder ‘afspraak is afspraak’. Je zet medewerkers én leerlingen in hun kracht, mede door hun kwaliteiten te stimuleren en eigenaarschap vergroten.

 • Je bent een energieke, proactieve, ambitieuze en positief ingestelde vernieuwer.
 • Je hebt passie voor vmbo-leerlingen.
 • Je beschikt over onderwijskundig leiderschap, bent een verbinder, organisatiesensitief, extern gericht en (dus) ondernemend.
 • Je brengt structuur aan, werkt planmatig én durft ook risico’s te nemen.
 • Je bent daadkrachtig en standvastig, maar ook toegankelijk.
 • Je legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen.
 • Je wilt fulltime werken (0,8 fte is bespreekbaar).

Wat bieden we je?
Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is onder voorbehoud van opleiding en ervaring ingedeeld in salarisschaal 12 (Schoolleider) of 13 (Senior Schoolleider).

Word jij enthousiast van deze functie? Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Yvonne Ouwens, Regiodirecteur Groenblauwe Delta, via telefoonnummer 06-1151 5866 of per mail y.ouwens@yuverta.nl.

Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button ‘direct solliciteren’. Solliciteren kan tot 23 september a.s..

We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via Werken bij Yuverta te solliciteren en niet via een ander platform.

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *