Teamleider bovenbouw vwo! in Haaksbergen

  • Behaal jij graag successen door invloed en eigenaarschap van je teamleden te vergroten? 
  • Ben jij een inspirerende leider die het een uitdaging vindt om het Talentgericht Onderwijs op het Assink voor atheneum en gymnasium op de kaart te zetten met je team?
  • Ben jij een inspirerende, mensgerichte teamleider met een scherp oog voor talentontwikkeling van je team en van onze leerlingen?

Dan ben jij de teamleider die we zoeken!

Verantwoordelijkheden

Als teamleider geef je leiding aan een team van circa 25 gemotiveerde docenten en onderwijsassistenten. Het zelfstandige en ontwikkelingsgerichte vwo-bovenbouwteam is verantwoordelijk voor het onderwijs en begeleiding van de betreffende doelgroep leerlingen (±300 leerlingen).

Als teamleider ben je lid van de schoolleiding en daarmee medeverantwoordelijk voor de schoolbrede beleidsontwikkeling en verantwoordelijk voor uitvoering, continuïteit en borging van het schoolbrede beleid in jouw eigen onderwijsteam. Je vertaalt de strategie naar wat het betekent voor het vwo. Met je team ga je de uitdaging aan om Talentgericht Onderwijs te verdiepen en door te ontwikkelen.

Naast je primaire taak van leidinggeven aan je eigen team heb je een of meerdere schoolbrede portefeuilles (bijvoorbeeld: leerlingondersteuning).

Verder verbind je het onderwijs met de externe omgeving en betrek je ook ouders bij het onderwijs en de begeleiding van hun kinderen.

Je bent een onderwijskundig leider met een groot empathisch vermogen, je werkt mens- en resultaatgericht. Jouw leiderschapsvaardigheden zijn gericht op het coachen van professionals en het toekennen van verantwoordelijkheden. Je bent besluitvaardig en koersvast. Je weet collega’s als professionals mee te nemen in het realiseren van de ambitie van de school. 

We vinden het belangrijk dat je kennis en inzicht hebt in de onderwijskundige en van maatschappelijke ontwikkelingen. Je bent vaardig in het ontwikkelen van schoolbreed en onderwijskundig beleid en je hebt ervaring in het vertalen van beleid naar doel en resultaatgericht werken. Je spreekt teamleden aan op hun professionaliteit en op hun verantwoordelijkheden, zonder hun werk te controleren of over te nemen. Je bent leergierig, je ziet grenzen verleggen als een uitdaging.

Verder verwachten wij dat je:

  • ervaring hebt met vwo;
  • ervaring hebt met leidinggeven aan of aansturen van docenten;
  • een opleiding onderwijsmanagement hebt gevolgd op masterniveau of bereid bent om de masteropleiding te volgen;
  • beschikt over een aantoonbaar academisch/hbo+ werk en denkniveau.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.