Teamleider VWO (1.0 WTF) LD 0711971

Teamleider 1.0 WTF (docent LD met als taakgebied het functioneel leidinggeven aan een team van docenten)

Mollerlyceum te Bergen op Zoom
Enjoy Life!

De functie
De teamleider geeft onder directe verantwoordelijkheid van de schooldirecteur leiding aan het team VWO klas 1 t/m 6 en maakt onderdeel uit van de schoolleiding. Als teamleider vind je het een uitdaging om alle processen op zowel personeel als onderwijskundig gebied binnen het team VWO aan te sturen. Je onderhoudt op een bevlogen en professionele manier contacten met alle betrokken partijen. Je draagt graag bij aan de ontwikkeling van de leerling, de docent, het team en de school. Dat is de reden dat je voor de rol van teamleider kiest!

Hoofdbestanddelen van de taak
• Leiding geven aan het team op alle taakvelden binnen de door de directeur vastgestelde kaders;
• Aansturen en begeleiden van de onderwijsontwikkeling;
• Zorgdragen voor personeelsbeleid, personele ontwikkeling en personeelszorg binnen het team;
• Zorgdragen voor interne en externe communicatie gekoppeld aan de teamcontext;
• Een actief lid zijn van de schoolleiding inclusief een aantal schoolse taken en werkzaamheden;
• Onderhouden van contacten met leerlingen en ouders gekoppeld aan de teamcontext;
• Deelnemen aan netwerken en/of werkgroepen op school overstijgend niveau.

De directeur delegeert bepaalde verantwoordelijkheden, hetgeen inhoudt dat via duidelijke werkafspraken de leidinggevende in de gelegenheid wordt gesteld om de hierboven omschreven werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

Functie-eisen
• Je hebt een lesbevoegdheid en je bent als persoon een voorbeeld voor je omgeving;
• Je hebt als persoon aantoonbare leidinggevende kwaliteiten en/ of ervaring op het niveau van midden management;
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je acteert hierbij vanuit een waarderend en ontwikkelingsgericht perspectief;
• Je werkt graag in een omgeving die in beweging is, je schat weerstanden in en je kunt hier constructief op reageren;
• Je zorgt voor concretisering van actieplannen en bewaakt de voortgang van processen;
• Je helpt mee de katholieke identiteit uit te dragen.
• Je bent creatief, kan buiten de kaders denken en kan je team en de school op dit vlak ondersteunen;
• Je bent reflectief en je blijft graag bijleren in je taakgebied;
• Je beschikt over het nodige ondernemerschap.

Wat bieden wij jou?
Een benoeming als docent LD per 1 oktober 2019 of zo spoedig als mogelijk. In eerste instantie zal je een aanstelling voor één jaar krijgen. Bij goed functioneren wordt deze omgezet naar een aanstelling voor onbepaalde tijd. Je ontvangt een marktconform salaris volgens de onderwijs cao. Inschaling is afhankelijk van je competenties, opleiding en werkervaring. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers ook zichzelf blijven ontwikkelen. Daarvoor krijg je bij ons alle ruimte. We bieden ontwikkelingsmogelijkheden, zowel inhoudelijk als verbredend. Je bent zelf eigenaar van je loopbaan.

Onze school
Het Mollerlyceum is een kleine, gezellige school met een goede sfeer waar we ongeveer 675 leerlingen onderwijs op maat aanbieden. Ons onderwijsaanbod bestaat uit mavo (klas 4), havo, atheneum en gymnasium. Een teamleider is vrijgesteld van lessen. Ons motto ENJOY LIFE is voelbaar. Dit betekent dat onze leerlingen hard moeten werken, maar tijdens hun schoolperiode ook veel leuke dingen meemaken. Daarbij vinden wij dat leren van en met elkaar belangrijk is. Iedereen kent elkaars naam en onze docenten hebben oog voor het welbevinden van leerlingen. Ons schoolgebouw is een monumentaal pand aan de rand van het centrum in Bergen op Zoom.

Onze school is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.; een sterke onderwijsspeler in de regio. De organisatie kenmerkt zich door kleinschaligheid, kwaliteit van onderwijs en leerlingbegeleiding.
Op haar beurt is de scholengroep onderdeel van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg; een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. De scholen kennen een aanbod van gymnasium tot en met praktijkonderwijs.

Hoe nu verder?
Wil je meer weten over deze vacature of over onze school kan je meer informatie vinden op de volgende websites; www.mollerlyceum.nl en www.omo.nl. Als je daarna nog vragen hebt, kan je contact opnemen met Frank Looijen (directeur) via f.looijen@mollerlyceum.nl of 0620838890.

Wanneer je enthousiast wordt van bovenstaand profiel, kan je via www.omo.nl solliciteren middels het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae. Solliciteren kan t/m
2 september 2019. De sollicitatiegesprekken worden gepland op vrijdag 13 september en dinsdag 17 september.

Solliciteer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *